Utställningar

 

Bilder från senaste utställningen, i orangeriet, Sundsvalls stadshus.

 

Lördagen den 12/10 var det vernissage på Galleri Granen. Här är några bilder på utställningen! Vid intresse maila min på martalindqvist@hotmail.com

Tack alla ni som kom förbi, det var jättekul att ses!

Recensionen i ST löd:  

"Märta Lindqvist är uppväxt i Sundsvall och gick bland annat konstskola i Uppsala innan hon flyttade till Kärrsjö utanför Örnsköldsvik, där hon bland annat arbetar med illustration - till exempel av barnböcker - sköter hästar och målar.

Att hon är teckningssäker syns i de målningar hon nu visar hos Galleri Granen. Hon har också ett naivistiskt drag, som i den roliga och effektfulla "Kor på grönbete", där såväl kor som träd är höljda i färgade ljusgirlander som också kan vara en prickad gång som i ett tärningsspel.

De bilderdär hon sökt ett visst motiv hör inte till dem man fäster sig vid. I stället dras blicken direkt till dem där hon blandar tekniker och bygger in flera dimensioner och gåtor, till exempel genom att kombinera ett målat motiv med något tecknat inslag.

"I min trädgård" är en av de vassaste målningarna i utställningen: huset är återgivet med stänk av äldre fotografi, exakt avbildat men aningen blekt och utsuddat, och i trädgården sitter konturtecknade människor vid ett bord. Här vet man inte vilken dimension som är den verkliga, huset som håller på att försvinna in i glömskan, eller människorna som inte är solida.

Här finnsdet öppna, nästan stiliserade kvinnoansiktet där vita fläckar tycks flyga omkring och störa. Och ännu intensivare är den obetitlade bild där man långt inne i bakgrunden skymtar ett hus och i förgrunden diverse figurer: ett par som kelar, ett som ser sig omkring, en kvinna som räcker ut tungan och pekar mot huvudet. Är det alla de som bott i huset som träder fram som vålnader.

Gåtorna fångar också upp det avbildande och naivistiska så att resultatet får en stilsäkerhet - och inte minst det som är konstens livsluft, lekfullheten."


Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning 

 

Vernissage

Fredag den 12 april, är det vernissage på Fjällräven center, vid restaurang Victory.

Kom gärna förbi då, från klockan 15.00 och framåt!

 

 

Tidigare utställningar

2010-12 ställde jag ut tillsammans med en grupp konstnärer som jobbar med Vedic art,  i Oscarsgallerian i Örnsköldsvik

Här är några bilder därifrån.